Pirított bárány érmék karalébé pürével - noni.com.mt

Máltán záporoznak a Michelin-csillagok, két új hely is bekerült a guide-ba

Idén áprilisban megjelent a Malta Michelin Guide második kiadása benne azokkal a máltai éttermekkel, amiket a több mint 120 éves múltal rendelkező kiadvány, a 2021-es évre elismert és ajánl a szigetállamba látogató gasztrokalandoroknak.

A Földközi-tenger szívében található Málta egyre inkább gasztronómiai úti céllá válik. Bár a szigetállam eddig is a kulináris élmények széles választékát kínálta, konyhája számos olyan civilizáció hatását ötvözi magában, amiknek egykor otthont adtak ezek a szigetek. Hogy az ország régmúltra visszatekintő és változatos gasztronómiai történelme a lehető legtöbb emberhez eljuthasson, a Máltai Idegenforgalmi Hivatal a helyi, fenntartható konyhaművészet mellett tette le voksát, melynek gerincét a hagyományos módszerek adják modern és pezsgő éttermi környezetben – olvasható a hivatal sajtóközleményében és a Guide.michelin.com oldalon.

Az új csillagos Bahia

Ebben az évben a legrangosabb elismerésben öt máltai étterem részesült, egy-egy Michelin csillag elnyerésével, illetve megtartásával.

  • Bahia, Lija (új)
  • De Mondion, Mdina
  • ION – The Harbour, Valletta (új)
  • Under Grain, Valletta
  • Noni, Valletta

A három, már meglévő Bib Gourmand étterem a Terrone, a Commando és a Rubino sikeresen megőrizte a „jó minőség, jó ár-érték arány” díját.

DeMondion megtartotta a csillagát – Brian Grech

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója szerint “az elmúlt év óriási kihívásokat jelentett a vendéglátóipar számára a világ minden táján, és szívből együtt érzünk azokkal, akik nehézségekkel küzdenek ezekben a megpróbáltatásokkal teli időkben. Ellenőreinknek – akárcsak az éttermeknek – alkalmazkodni kellett, de nagyon örültünk, hogy időt tölthettek a szigeteken, és két új Michelin csillagot, valamint 5 új Michelin „tányért” (Plate) találtak az idei kiadványhoz.”

Az ION Restaurant szintén új a sorban

Ez utóbbiak a The Fork and Cork Rabatban; a Chophouse és a Fernandõ Gastrotheque, mindketten Sliemában; a Zest St Julian’s-ben; és a Mezzodi Vallettában.

A „Plate” szimbólum azokat az éttermeket jelöli, ahol “friss alapanyagokból, jól elkészített, egyszerűen jó ételek” készülnek. Ezenkívül a vallettai Harbour Club-ot, a vallettai Noni-t, a Gżira-i Briju-t, az Mdina-i De Mondion-t és a Mġarr-i Tmun-t emelték ki fenntartható gyakorlataik miatt.

A Noni, Valletta városában – Brian Grech

Az idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter szerint ez a minőségi védjegy jelzi, hogy a máltai vendéglátóipar miként fejlődik. Nem is olyan régen még nem volt egyetlen Michelin-csillagos étterme sem a szigetállamnak, ma már öt is van, és már több mint harminc étterem szerepel a Michelin guide-ban.

Under Grain – Brian Grech

A COVID-19 járvány ellenére a máltai éttermek folyamatosan működnek és keményen dolgoznak az általuk kínált ételek és nyújtott szolgáltatások magas színvonalának fenntartása érdekében, bár tevékenységük az elmúlt évben nekik is többnyire elvitelre korlátozódott.

 

(Összesen ennyien olvastátok: 609 , ma: 1 )
További cikkek - Világjáró

Még a szervezőket is meglepték ennek a koreai, online fesztiválnak a nézőszámai!

Rendkívül sikeresen zárt az idei 2021 Hallyu Com-on: 2021 KoreaOn online kulturális...
Teljes cikk