A “Sardinia you next safe destination” elnevezésű rendezvényt azzal a céllal rendezték meg, hogy a járvány miatt keletkezett szünet után újraindulhasson a turistaforgalom Szardínia és Magyarország, Szlovákia, illetve Ausztria között. A rendezvényen megjelent a Szárd Autonóm Tartomány Turizmusért Felelős Tanácsosa, Gianni Chessa, valamint az olasz szektor különféle képviselői, akik bemutattak egy kis összefoglalót és ízelítőt Szardínia vendégszeretetéről és gasztronómiai kultúrájáról.
A bemutatott finomságok között szerepeltek különböző korú szardíniai pecorino (juh) sajtok, a Barbagia-hegység hagyományos szalámija, a ropogós és lehelet vékonyra nyújtott Carasau kenyér, a Cannonau borok és Bitti város kézműves sörei. Az Akademia Italia magyar szakácsai speciális képzést kaptak a szardíniai gasztronómiáról és erre az alkalomra hagyományos szigeti ételeket varázsoltak az asztalra.
Megkóstolhattuk például a “Gnocchetti alla Campidanese” szigeti ételt a Tanda és a Spada di Thiesi tésztagyártó tészta és Cherchi di Tissi extra szűz olívaolajjal. A tésztát az étterem alatt található boltban is megtalálhatjuk. Végül egy 100 százalékban szardíniai alapanyagokkal, juh ricottával, narancshéjjal, mazsolával, mézzel és mogyoróval készült Semifreddo volt a bemutató lezárása. A “félig-hideg” édesség íze elrepített minket Szardínia szigetére.
A Szárd nép a Földközi-tenger legszebb tengeröbleit mondhatja magáénak, ahová most tömegek nélkül, biztonságosan is eljuthatunk, mivel a sziget gyorsan cselekedett a járvány terjedése idején. A természet egyes helyeken visszahódította a területet, így olyan arcát is láthatjuk a szigetnek, amit eddig talán nem.
További információkat és híreket a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara honlapján találunk.