Az “Így isztok ti” irodalmi ihletésű borfesztivál felvonultat “nehéz boroktól és aranyló sertül” kezdve finom étkeket, meghintve Nyáry Krisztián irodalomtörténész, az Így szerettek ők című népszerű könyv szerzőjének történeteivel, aki ezúttal a borvacsorák házigazdája lesz.
A Gellért Szálló Márton napi Borfesztiválja minden évben más-más tematika köré épül fel. Idén Karinthy Frigyes briliáns irodalmi paródiája, az Így írtok ti kínálta az ötletet, hogy a bor és az irodalom örökös kapcsolatával adja meg az alaphangját a programoknak, lévén, hogy a Karinthy név és a Gellért is elválaszthatatlan Budapest XI. kerületétől – olvasható a fesztivál sajtóközleményében.
A szálloda összes termében felsorakoznak a legkiválóbb hazai borászatok, Budapest legjobb gasztro helyei és a koncertprogramban fellép majd a Lóci játszik és a The Biebers. A Gellért nagy gasztroünnepét idén is egy sörfesztivál vezeti föl, s lesz a szálló “védjegyének” számító, egyedülálló lakosztályétterem is. A négy nap alatt részt vehetünk majd egy „irodalmi borvacsorán”, és a Márton napot hagyományosan egy Sunday brunch zárja majd.
Az “Így söröztök ti” butiksörfesztivállal indul tehát a nulladik nap csütörtökön.
Itt a legjobb sörfőzdék válogatott söreivel alapozhatunk a borfesztiválra, persze a mértékre figyelve.
Az “Így pezsgőztök ti” exkluzív vacsorán a Gellért szuper kilátású lakosztályétterme adja díszletét Barna Ádám, a St. Andrea Restaurant executive séfje prémium kategóriás menüjének, ahol Varró-Turóczi Anett pezsgőszakértő ajánlja a fogásokhoz a pezsgősort, s beavat minket a királyok itala és az irodalom történetébe is.
Az “Így főztök ti” borvacsora séfje és házigazdaként Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, irodalommal megfűszerezett, kreatív fogásokkal és az ezekhez illő borokkal fogadja a terített asztaloknál a gasztronómia szerelmeseit. Vasárnap pedig, az “Így esztek ti” Márton napi Sunday brunch felvonultatja a Karinthy család legkedveltebb libaételeit is.
További részletek és jegyárak: www.borfesztivalgellert.hu