awardzu

Gasztro Design Award 2017

Az idei Gastro Design Award shortlistjén 23 étterem és 10 hotel kapott helyet. A díj történetében először, nemzetközi tagokkal kibővített szakmai zsűri dönti el, melyik lesz Magyarország legdizájnosabb hotele és étterme.

Mexikó, Dubai, az Amerikai Egyesült Államok és Franciaország hoteljeinek igazgatói és menedzserei is részt vettek hazai, neves szakemberek mellet az idei Gastro Design Awardra érkező pályázatok kiértékelésében. A Gastro Design Award Magyarország egyetlen olyan megmérettetése, melynél a dizájn, és a külső megjelenés szempontjából értékelik a hazai vendéglátó- és szállodaipari szereplőket.

awardz
Kristinus Borbár

A zsűrizést követően nyilvánosságra kerültek a rövidlisták, az október 9-i ünnepélyes díjkiosztó gálán pedig kiderül, kik lesznek az ez évi győztesek. Varró Zoltán designer, belsőépítész vezetése mellett szeptember 5-én, a JAB Csoport
elegáns, budai villájában ült össze a Gastro Design Award 2017 díjait odaítélő zsűri. Több olyan kategória is maradt, melyekben idén nem adott át a zsűri díjat, miután a pályamunkák nem érték el megfelelő színvonalat.

Az idei shortlisteken kizárólag olyan pályamunkákat díjaznak, melyeket egyöntetűen elismertek a bírák. Gasztro vonalon a fő kérdés az volt, a designt vagy a praktikumot díjazzák, az egyszerűséget, vagy az összetettséget értékeljék. Érdekes kérdés továbbá, vajon szerencsés-e egy az egyben lemásolni egy külföldi nagynevű sikeres tervező munkáját, vagy illene azt átalakítani az itthoni megvalósítás során. Másolás és inspiráció – nehéz elválasztani a két dolgot. A bírák között volt olyan, aki szerint a jót le lehet másolni, sőt, érdemes is.

Homoki Lodge

A hotelek értékelése során figyelembe vették, melyik hely mennyire ad más, különleges élményt a vendégnek, mennyire emlékezetes az adott szálláshely. Számított az egyediség, valamint az, mennyire követik a hazai megoldások a nemzetközi trendeket. Külön öröm, hogy a shortlistekre idén több vidéki szállás is felkerült.

Deák St. Kitchen

„Idén többen jelentkeztek, mint a korábbi években, azonban továbbra is fájó, hogy a nagy szállodaláncok nem pályáznak. Viszont öröm, hogy új típusú szálláshelyek is a látókörünkbe kerültek. Végre itthon is elkezd nyitni mind a vendéglátós, mind a szállodai szakma az egyediség, a különlegességek nemzetközi trendje felé. Az pedig külön jó hír, hogy erre a vonalra egyre több a példa nemcsak a fővárosban, hanem vidéken, nagyobb és kisebb településeken
egyaránt.” Foglalta össze a zsűrizés tapasztalatit Varró Zoltán a zsűri elnöke.


Ízelítőnek pár jelölt a Gastro Design Award 2017 rövidlistáiról:

Gasztro kategória

– Deák St. Kitchen
– Doblo Wine & Bar
– Zwack Unicum Füves Bár
– STAND25
– Babérliget Kúria rendezvénypavilon
– GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar
– Füge bolt és kávézó
– Kristinus Borbár

Szálloda kategória

– Avalon Resort & SPA
– Babérliget Kúria
– Homoki Lodge
– Butik Design Rooms

(Összesen ennyien olvastátok: 365 , ma: 1 )
Címkék a cikkből:
,
További cikkek - Világjáró

Minden részletre odafigyelő családi vállalkozás

A MobilaDalin egy kárpitos bútort gyártó romániai cég, amely minőségi termékeket és...
Teljes cikk